Vertrouwenspersoon - VIOS Warmenhuizen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

VERTROUWENSPERSOON

DE VERTROUWENSCONTACTPERSOON BIJ V.V. VIOS-W

VIOS-W wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met voetbal en zich thuis voelt binnen de vereniging. Met elkaar doen we er immers alles aan om juist grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten en ruzie, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen om zo te zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat.

MAAR STEL NU DAT…

De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet kon worden voorkomen. Binnen vv VIOS-W willen wij dit graag voor zijn.

Dat is dan ook één van de redenen waarom binnen vv VIOS-W een vertrouwenscontactpersoon is aangesteld. Zij wil fungeren als een centraal aanspreekpunt om zo met elkaar te zorgen dat de wijze waarop we binnen de club met elkaar omgaan respectvol en veilig is.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Bij de vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met vragen die je niet gemakkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor alle leden, vrijwilligers en ouders.

Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, maakt dat deze niet verergert en dat herhaling zo voorkomen wordt.

Download hier het hele protocol document.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!